Toggle Navigation

 

Početna /Recepti

02.05.2017

Čokoladni mus sa jagodama

Čokolada je bila poznata i prastarim narodima Majama i Astecima koji su kakao maslac koristili kao bazu za kreme za negu kože i lečenje rana.

02.05.2017

Puslice od jagoda

Slatko, slatko, najslađe!

02.05.2017

Pecivo punjeno jagodama

Od deset hiljada kultivisanih vrsta jagoda najlepša je ona koja nam je na dohvat ruke. Ova čudnovata voćka omiljena je u celom svetu, i ma kako je koristili, kao sveže voće, kao deo poslastice ili kao okrepljujući napitak, njeni aromatični ukusi i mirisi godiće čulima, ali i zdravlju.

02.05.2017

Avokado punjen barenim jajima

Avokado je vrsta tropskog voća koje se od davnina uzgajalo u tropskim i suptropskim krajevima Centralne Amerike. Početkom 19. veka proizvodnja avokada se proširila i na područje Floride i Kalifornije odakle u današnje vreme potiče 90% ukupne proizvodnje avokada.

02.05.2017

Preliv od jagoda za sladoled

Na nesnosnim letnjim vrućinama ništa ne prija tako kao poslastica iz frižidera ili zamrzivača! To sunajčešće sladoledi i ledene torte koji se mogu nabavitiu prodavnici, ali mnoge domaćice imaju ledeno-slatke ”adute” iz svoje kuhinje.

02.05.2017

Pita od jagoda i limuna

Slatko zadovoljstvo...

02.05.2017

Voćna torta sa pomorandžom

Prilikom pripreme biskvitnih testa obično se posebno mešaju žumanca i šećer, te se toj smesi pažljivo dodaju brašno i drugi sastojci, a na kraju čvrsto ulupan sneg od belanaca.

02.05.2017

Torta Mikado sa jagodama

Ključni sastojak crne čokolade je kakao, koji je bogat gorkim supstancama fla-vonoidima, teobrominom i kofeinom. To znači da je gorča čokolada zdravija.

02.05.2017

Kesten rolat od čokolade

U kulinarstvu se plod pitomog kestena koristi kuvan, pečen ili industrijski pripremljen, često već zaslađen. Najpoznatija i najčešća primena kestena je za izradu različitih poslastica

02.05.2017

Kapućino torta

Kremasto i čokoladno!

28.02.2017

Krem od suvog voća

Bademi pripadaju grupi jezgrastog ili koštuničavog voća koje je zbog svog bogatog nutritivnog sastava izuzetno značajno kao sastavni deo uravnotežene ishrane.

28.02.2017

Piletina sa ruzmarinom

Sveži, suvi listići, kao i cvetovi ruzmarina upotrebljavaju se celi, usitnjeni ili mleveni. Sušen ruzmarin ima plemenitiji miris nego svež, ali za svakodnevnu upotrebu, pogodniji je svež.

28.02.2017

Norveški hleb

Zrno raži sadrži veliku količinu značajnih dijetnih vlakana kombinovanih sa drugim bioaktivnim sastojcima koji donose brojne zdravstvene koristi. Raž osim nerastvorljivih vlakna sadrži i rastvorljiva od kojih je najzastupljeniji rastvorljivi arabinoksilan. Raženi hleb je značajan izvor vlakana u ishrani.

02.05.2017

Torta Amerikanac

Kada god ste u prilici, za pripremu poslastica birajte neslani krem sir sa što manjim procentom mlečne masti i od proverenih proizvođača, naročito ako ga ne obrađujete termički

28.02.2017

Svinjski but sa povrćem u pavlaci

Anis ili komorač je mediteranska začinska biljka izuzetno prijatnog mirisa. Za kulinarsku pripremu potrebno je nožem odrezati stabljike i dno lukovice, odstraniti spoljašnje listove lukovice pa kratko isprati. Listovi se mogu iskoristiti za dekoraciju jela dok se stabljika može dodati prilikom kuvanja supe.

28.02.2017

Omega-3 hleb

Lan - stabljika, semenke i njihovo ulje - u upotrebi su od najdavnijih vremena.

27.02.2017

Kuglice sa suvim šljivama

Suve šljive imaju mnoga lekovita svojstva bilo da ih dodajete u pahuljice, koristite za punjenje pečenog pileta, mešate ih sa orasima za užinu, ili ih jedete uz jogurt.

27.02.2017

Oblande sa smokvama

Prepune hranljivim sastojcima, smokve su ljubičaste, bakarne ili žuto – zelene boje.