Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji.
Suve šljive i kajsije sitno iseckati i prokuvati u soku od pomorandže.
Izmiksirati štap mikserom, dodati želatin, promešati i razliti u čaše.
Ostaviti krem da se dobro ohladi i stegne.
Pre služenja posuti bademima.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 29 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Natrijum - 37 mg
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 5.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 18.5 mg
Vlakna - 6.5 g