Toggle Navigation

 

Početna /Recepti /Poslastica

02.05.2017

Čokoladni mus sa jagodama

Čokolada je bila poznata i prastarim narodima Majama i Astecima koji su kakao maslac koristili kao bazu za kreme za negu kože i lečenje rana.

02.05.2017

Puslice od jagoda

Slatko, slatko, najslađe!

02.05.2017

Pecivo punjeno jagodama

Od deset hiljada kultivisanih vrsta jagoda najlepša je ona koja nam je na dohvat ruke. Ova čudnovata voćka omiljena je u celom svetu, i ma kako je koristili, kao sveže voće, kao deo poslastice ili kao okrepljujući napitak, njeni aromatični ukusi i mirisi godiće čulima, ali i zdravlju.

02.05.2017

Torta Mikado sa jagodama

Ključni sastojak crne čokolade je kakao, koji je bogat gorkim supstancama fla-vonoidima, teobrominom i kofeinom. To znači da je gorča čokolada zdravija.

02.05.2017

Preliv od jagoda za sladoled

Na nesnosnim letnjim vrućinama ništa ne prija tako kao poslastica iz frižidera ili zamrzivača! To sunajčešće sladoledi i ledene torte koji se mogu nabavitiu prodavnici, ali mnoge domaćice imaju ledeno-slatke ”adute” iz svoje kuhinje.

02.05.2017

Pita od jagoda i limuna

Slatko zadovoljstvo...

02.05.2017

Voćna torta sa pomorandžom

Prilikom pripreme biskvitnih testa obično se posebno mešaju žumanca i šećer, te se toj smesi pažljivo dodaju brašno i drugi sastojci, a na kraju čvrsto ulupan sneg od belanaca.

02.05.2017

Kesten rolat od čokolade

U kulinarstvu se plod pitomog kestena koristi kuvan, pečen ili industrijski pripremljen, često već zaslađen. Najpoznatija i najčešća primena kestena je za izradu različitih poslastica

02.05.2017

Kapućino torta

Kremasto i čokoladno!

02.05.2017

Torta Amerikanac

Kada god ste u prilici, za pripremu poslastica birajte neslani krem sir sa što manjim procentom mlečne masti i od proverenih proizvođača, naročito ako ga ne obrađujete termički

27.02.2017

Kuglice sa suvim šljivama

Suve šljive imaju mnoga lekovita svojstva bilo da ih dodajete u pahuljice, koristite za punjenje pečenog pileta, mešate ih sa orasima za užinu, ili ih jedete uz jogurt.

26.02.2017

Deteline

Zbog toga što sadrži vrlo vredne i delotvorne sastojke među kojima su i proteini, ugljikohidrati, vitamini i masnoće, čokolada se još od pradavnih vremena s većim ili manjim pauzama izvlači na svetlo dana i koristi u kozmetičkoj manufakturi i industriji.

31.01.2017

Kafa krem

Danas postoji mnogo vrsta kafe, i neverovatan broj načina pripreme, a to zašto je najtraženiji napitak širom sveta jeste i zbog njenog sastava: kofeina, teobromina i teofilina.

28.02.2017

Krem od suvog voća

Bademi pripadaju grupi jezgrastog ili koštuničavog voća koje je zbog svog bogatog nutritivnog sastava izuzetno značajno kao sastavni deo uravnotežene ishrane.

27.02.2017

Oblande sa smokvama

Prepune hranljivim sastojcima, smokve su ljubičaste, bakarne ili žuto – zelene boje.

31.01.2017

Čokoladni krem

Da biste bili sigurni da je u pitanju ona ‚‚prava”, čokolada mora biti sjajna, glatka, hrskava i ne sme mirisati na šećer, jer kvalitetne čokolade imaju minimum 60 posto kakaa i vrlo malo šećera.

31.01.2017

Borovnica krem sa kapućinom

Bobice borovnice se najčešće jedu u sirovom stanju, ali se od njih prave: džem, sok, vino, slatko, pekmez.

31.01.2017

Banana krem

Neverovatan je broj mogućnosti njene primene za torte u kojima je ona glavni sastojak, kao i za voćne kupove, a čuveni banana-split je kraljica među sladoled kupovima.