Gustin razmutiti sa malo vode.
Borovnice i šećer kratko prokuvati šerpi. Dodati gustin, kuvati dok se ne zgusne i ohladiti.
Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati kiselu pavlaku, kapućino i promešati.
Sjediniti krem od borovnica i krem od kapućina, a zatim sipati u čaše, ohladiti i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Tiamin - 220 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 3 mg
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 78 %
Natrijum - 65 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Tiamin - 110 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Natrijum - 32.5 mg
Vlakna - 0.5 g