Koliko puta vam se desilo da u nekom uglu frižidera nađete davno zaboravljeni komadić sira ili već poprilično uvelu šargarepu? Naučeni smo da se hrana ne baca, ali, da bi to nepisano pravilo bilo delotvorno, potrebno je da povedemo računa o čuvanju hrane.
Ekonomično grejanje i hlađenje prostorija, kao i grejanje sanitarne vode, samo su neke od mogućnosti koji nudu ovaj napredni sistem.
Kažu hranu treba doživeti svim čulima. Ona nije samo preka potreba, to je zadovljstvo koje treba da vas osvoji izgledom, mirisom i ukusom. Za hranu treba odvojiti vreme da bar na trenutak ostanete bez reči i dozvolite da prvi zalogaj bude zabeležen. Ako dozvolite da vam baš tada nešto drugo zaokupi pažnju sigurno ste izgubili taj prvi, itekako važan trenutak pravog zadovojstva kakvo nam savršeni ukusi mogu priuštiti.
Od savršene salate do blistavih pločica - put vodi preko sirćeta...
Da bi se pripremio ovaj čarobni napitak nije potrebno biti druid iz Asteriksa, dovoljno je malo pažnje i pridržavanje nekih osnovnih pravila.
Prema poslednjim podacima, grejanje na klima uređaje i TA peći biće najjeftinije ove grejne sezone.
Dvadeset četiri časa je dovoljno da od užeglog maslaca ostane samo - maslac...
Pivo je omiljeno piće miliona ljudi, ali može da posluži i u neke sasvim drugačije svrhe, kao na primer da njime - omekšate meso...
Možda ste primetili - pomorandže sa tanjom korom slađe su i sočnije, ali se teže i ljušte...
Hranljivost banana odavno nam je poznata, ali od sada ni koru ne morate olako odbaciti...
Postoje male tajne koje treba znati pri korišćenju maslaca...
Primetili ste da vaša odeća gubi boju...? Evo jednostavnog rešenja - biber!
Da li je bolje jesti povrće sirovo ili kuvano? Neki će reći da ga je najbolje jesti onako kako ga najviše volimo i kako ga možemo najviše pojesti i neće pogrešiti, jer povrće spada u namirnice koje bi se obavezno više puta dnevno trebale naći na našim jelovnicima
Treba brzo da pripremite testo, a kvasac nikako da "provri"! Evo saveta...
Ne samo što plod pomorandže okrepljuje i pravi je eliksir, već i njena kora može poslužiti kao idealna aroma za kolače...
Ukoliko smatrate da je neizvodljivo da istovremeno u pećnici pečete pečenje i kolač a da se miomirisi ne udruže, možda je vreme da preokrenete taj stav...
Korenasto povrće je neupadljivo, bez mirisa, a često i boje. Neslavnoj i pomalo nepravednoj sudbini korenastog povrća savršeno pristaje i podatak zabeležen u srednjem veku da su seljaci morali zemljoposednicima davati svo povrće koje raste iznad zemlje dok su ono koje je bilo sakriveno ispod zemlje mogli zadržati za sebe s obzirom da su ga ovi smatrali drugorazredniim. Povrće koje raste ispod zemlje nikad nije okupano jutarnjom rosom, nikada nije obasjano suncem i puno je blata čak do neprepoznatljivosti.
Kupus je jedna od najstarijih povrtarskih biljaka. U ishrani se upotrebljavao još oko 4000 godina pre nove ere, a u kineskim pergamentima se beli kupus pominje kao lek protiv ćelavosti.