Aluminijumska folija ušla je u sva domaćinstva i u sve kuhinje zahvaljujući svojim karakteristikama i brojnim mogućnostima upotrebe... Ako ste se u primenljivost alu-folije do sada već uverili, možda niste imali u vidu i da može biti pravi čuvar vašeg vremena i novca. Na primer - planirali ste da na meniju imate pečenu piletinu i kolač od jabuka, iskoristite foliju - piletinu uvijete u foliju tako da meso sa svih strana bude dobro obloženo u rerni, čime ćete sprečiti da sok iscuri iz pečenja. Potom, oblikujte foliju dvostruko tako da dobije na čvrstini i od nje formirajte kalup za kolač, pouljite kalup iznutra jer se testo tako neće zalepiti i pokrijte kolač folijom, dobro ga ušuškavši sa svih strana. Sada slobodno možete peći istovremeno i meso i kolač bez bojazni da ce nešto od ta dva poprimiti miris koji ne treba, a sve će biti ispečeno baš kao što ste želeli.
POGLEDAJTE JOŠ:
Zamrzavanje hrane - vitamini za hladne dane
40 saveta za uštedu kućnog budžeta