Na zagrejano ulje staviti isečenu srnetinu da se proprži. Suve šljive preliti vinom, dodati zeleni biber i ostaviti da odstoje dok ne nabubre. Sitno iseći crni luk i slaninu, dodati u proprženu srnetinu i preliti bujonom. Kuvati na laganoj vatri dok meso ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati suve šljive i vino i ostaviti da kuva još 15-ak minuta. Na kraju sipati kiselu pavlaku, promešati i prokuvati 2-3 minute. Servirati srnetinu sa suvim šljivama uz prilog od barene testenine.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 775 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 43 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 387.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 21.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 5 g