Na ulju propržiti naseckan crni luk, dodati na kocke isečenu jagnjetinu, beli luk i začine. Kupus iseći na rezance i dodati u posudu sa jagnjetinom. Naliti bujonom i kuvati 40-ak minuta. Paradajz iseći na kriške, dodati u posudu i kuvati još par minuta. Servirati na tanjir, preliti jogurtom i poslužiti uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 495 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 32 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 99 mg
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Natrijum - 790 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 247.5 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 49.5 mg
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Natrijum - 395 mg
Vlakna - 4.5 g