Na rastopljenom puteru propržiti naseckan crveni luk, dodati blago izlupanu začinjenu piletinu i nasečene šampinjone. Preliti šampanjcem, poklopiti i kuvati 30 minuta. Piletinu izvaditi na tanjir, a u šampinjone dodati pavlaku i razmućen gustin. Šampanj piletinu servirati uz prilog od barenog pirinča i raženi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 28 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 81 mg
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Natrijum - 575 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 14 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Natrijum - 287.5 mg
Vlakna - 3 g