Svinjsko meso iseći na kockice i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati isečeno povrće: luk, krompir, tikvice, papriku, grašak, pirinač i začiniti. Masu presuti u vatrostalnu činiju i preko poređati kolutove paradajza. Peći đuveč u zagrejanoj rerni 20-ak minuta na 200*C. Servirati i poslužiti uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 45 mg
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Natrijum - 735 mg
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 22.5 mg
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Natrijum - 367.5 mg
Vlakna - 3.5 g