But iseći na tanke šnicle i izlupati tučkom za meso. šnicle premazati senfom, staviti pršutu, režnjeve crnog luka, štapiće od paprike i trapista, urolovati i pričvrstiti čačkalicama. Na zagrejanom ulju i puteru propržiti meso sa svih strana, naliti bujon, prokuvati par minuta i dodati sok od paradajza. Posebno pomešati u činijici pavlaku sa brašnom, dodati so i biber, a zatim sipati u tiganj sa mesom. Jelo servirati uz prilog od barenog prokelja i kukuruza šećerca. Poslužiti uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 1540 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 83 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 59 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 770 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 41.5 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 29.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 3.5 g