Ako želite da vaš ten ponovo zablista i da se oslobodite bubuljica pripremite sami tonik od cvetova zove
Ukusno zelenilo: začinsko bilje uspeva na svakoj strani sveta ako se pravilno uzgaja i ima dovoljno svetla, a jelo je slasnije ako se listići beru ujutro
Dok su mlađe, žene se najčešće žale na neprjatnosti koje se javljaju 7 do 10 dana pred početak menstruacije. Taj period je poznat kao predmenstrualni sindrom ili PMS.
Maslinovo ulje je čarobni sastojak, izvrstan za gotovo sve – ishranu, kožu, ruke i nokte, te kosu. To je kozmetički proizvod poznat još iz antičkog doba koji se danas može nabaviti u svakoj prodavnici prehrambene robe.
Mališani bez straha sve ranije isprobavaju svoje veštine u kuhinji, i najradije kuvaju testeninu u sosu. Ipak svaki sedmi rucak završi ili razbijenim posudem ili nejestivim obrokom
Sami možete napraviti preparate po starim dobrim receptima naših baka. Evo jednog od kojeg će vam telo ponovo postati nežno i glatko - kupka sa medom i mlekom.
Stiže najlepše godišnje doba. Priroda se budi. Sve buja i cveta. Posle duge i hladne zime treba primeniti pravilnu negu lica i tela, jer su loše vremenske prilike sigurno ostavile traga.Dubinskim čišćenjem i pilingom rešite se tragova zime.
Već izvesno vreme vode se rasprave o tome koji je od ova dva mlečna proizvoda zdraviji, a samim tim i korisniji.
Šargarepa je jedno od najzdravijih povrća, sadrži dosta korisnih i lekovitih sastojaka i ima antibiotičko dejstvo. Kao hrana koristi se u celom svetu.
Aromatičan obrok koji je, zbog velikog udela masti, namenjen pre svega zdravim fizički aktivnim osobama. Osobe koje vode računa o unosu masti pre konzumacije trebalo bi da sa piletine odstrane kožu.
Odlično izbalansiran obrok, sa uravnoteženim odnosom belančevina, masti i ugljenih hidrata. Uz to ovaj obrok sadrži i znatnu količinu dijetnih vlakana, te se kao takav može preporučiti svima.
Prema preporukama piramide pravilne ishrane lignje su u grupi zajedno s ostalim vrstama ribe, mesom i jajima. Kako lignje imaju visok sadržaj holesterola, preporučuje se umerena konzumacija.
Paradajz ne sadrži oksalnu kiselinu, pa ga mogu konzumirati i osobe koje zbog zdravstvenih razloga moraju izbegavati hranu bogatu oksalatima. Paradajz takođe ima povoljno dejstvo na srce i krvotok i snižava krvni pritisak.
Pileći bataci će imati hrskavu koricu ukoliko se tokom pečenja prelivaju limunovim sokom razblaženim sa malo vode.
Pravi „praznični“ obrok sa svim karakteristikama koje termin gurmanluk ima u našim krajevima. Zbog povišenih vrednosti masnoća, holesterola i natrijuma, ovo jelo mogu konzumirati zdrave osobe ali u „specijalnim“ prilikama.
Vitamini topljivi u mastima (A, D, E i K) su relativno stabilni na povišenim temperaturama dok je C vitamin vrlo nestabilan.
Za svako jelo je bitna prethodna priprema. Znači sve potrebne sastojke prvo operite, iseckajte, poređajte u šerpu, ostavite da se kuvaju a vi za to vreme možete da uživate i posvetite se sebi.
U osnovi, glavni sastojak jela cordon blue je ćuretina, ali pripremljen sa piletinom ništa ne gubi od svog kvaliteta. Uostalom isprobajte i uverite se i sami
Za one koji vole da uživaju u hrani ovo jelo će predstavljati pravi izbor. Jedite ga u malim zalogajima - zadovoljstvo će biti veće.
Semenke su samo za grickanje? E pa nisu. Odlične su i u kombinaciji sa slanim jelima kojima daju notu koja je nedostajala