Na ulju propržiti naseckanu slaninu, dodati iseckan beli luk i crni luk isečen na kocke i propržiti. U dublju posudu staviti butkicu da se kuva. Na uprženi luk staviti kiseli kupus i kuvati uz povremeno dodavanje tečnosti u kojoj se kuva butkica. Kupus povremeno pustiti da malo zagori, odnosno da dobije lepu braon boju. Krompir iseći na kocke i skuvati u vodi. Kada je butkica kuvana iseći je na komade i dodati u posudu sa kupusom, kao i bareni krompir. Promešati i servirati jelo na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 1329 mg
Masti - 36 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 113 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 664.5 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 56.5 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 1 g