Svinjske filee preseći na polovine, istanjiti tučkom za meso, začiniti i ispeći na zagrejanom ulju zajedno sa šampinjonima. Listove kupusa raširiti na radnu površinu, preko njih staviti pečenu papriku, i uviti u rolat. Rolat od kiselog kupusa iseći na manje komade i servirati uz meso i pečurke.
Budući da su i pečurke i meso veoma dobri izvori belančevina, da bi izbegli povećan unos belančevina u ovako kombinovanim jelima, možete da proporcionalno smanjite i količinu mesa i količinu pečurki, čime se postiže uravnotežen unos belančevina, a istovremeno ne kvari osnovna koncepcija jela.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 910 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 97 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 45 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 455 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 48.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 22.5 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %
Vlakna - 1.5 g