Zelenu salatu iseći na rezanca, a šargarepu, crveni luk, krastavac, paradajz i papriku na manje komade. Semenke susama propržiti u suvom tiganju oko 2 minuta. Povrće staviti u činiju, preliti balzamiko sirćetom, posoliti po želji, posuti peršunim i na kraju prepečenim susamom. Uz večeru poslužiti i krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 485 g
Energetska vrednost porcije - 435 kcal
Natrijum - 880 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 242.5 g
Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal
Natrijum - 440 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 5.5 g