Crni luk iseckati i staviti u tiganj da se dinsta. Dodati na listiće isečene šampinjone, začiniti i dinstati dok šampinjoni ne ispuste vodu. U činiji umutiti jaja sa kiselom pavlakom. Prethodno obarenu testeninu rasporediti po vatrostalnoj posudi, preko poređati šampinjone i preliti umućenim jajima. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200*C.
Egipćani su pečurke smatrali hranom koja daruje besmrtnost i samo su ih faraoni bili vredni, dok običnim smrtnicima nije bilo dozvoljeno čak ni da ih dodirnu. U drevnom Rimu, pečurke su zvali cibus diorum ili hrana bogova. Kasnije su mnoge kulture kroz istoriju smatrale da pečuke daju nadljudsku snagu.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 325 kcal
Natrijum - 520 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 217 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 162.5 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 108.5 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 2 g