U veću posudu staviti obarenu i oceđenu testeninu, dodati tunjevinu, kukuruz šećerac, sitno iseckan beli luk, biber, so i bosiljak.
Dobro promešati, servirati i ukrasiti po želji.
Kao napitak uz doručak poslužiti sok od grejpfruta.
Farfale ili mašnice se često koriste u jelima u kojima je neophodno dobro spajanje testenine i sosa - tunjevina i kukuruz se teže motaju na viljušku da špagetima. Da bi se testenina pravilno skuvala, neophodno je da se pažljivo spusti u veliku količinu posoljene, ključale vode. Posudu ne treba pokrivati a testeninu je potrebno povremeno promešati da bi se sprečilo međusobno lepljenje.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 770 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 385 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1 g