U činijici umutiti jaja i belanca, dodati naseckanu gorgonzolu i obaren i iseckan spanać.
Začiniti, promešati i ispeći omlet na zagrejanom maslinovom ulju.
Uz doručak poslužiti crni hleb i sok od višnje.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 585 kcal
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 230 mg
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Natrijum - 1150 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 115 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Natrijum - 575 mg
Vlakna - 3 g