Odvojiti belanca od žumanca i penasto umutiti sneg od belanaca. U žumanca dodati pavlaku, brašno, prašak za pecivo i so. Dobro umutiti, a potom sjediniti sa belancima i lagano promešati varjačom. Tepsiju premazati uljem i posuti brašnom. Sipati umućeno testo i peći oko 15 minuta na 200*C. Testo izvaditi i uviti u krpu. Kada se rolat ohladi, odmotati ga, premazati nadevom pripremljenim od sira, kukuruza, graška i sitno sečene paprike i ponovo uviti. Premazati sitnim sirom, iseći na kriške i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 710 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 277 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 355 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 138.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1.5 g