Na ulju propržiti isečene šampinjone i piletinu. Dodati iseckanu papriku, začiniti i kratko prodinstati. Kada je jelo gotovo dodati pavlaku, promešati, skloniti sa vatre i sipati majonez. Barenu testeninu staviti u piletinu, lagano promešati, servirati i posuti krupnije usitnjenim bademom
Poznato je da povećan sadržaj masnoće u hrani ne pogoduje osobama sa oboljenjima kardivaskularnog sistema i povišenim vrednostima masnoća u krvi. Međutim, treba skrenuti pažnju da postoje i druge hronične bolesti poput oboljenja žučne kese kod kojih ishrana bogata masnoćama može dovesti do pogoršanja zdravstvenog stanja i kojima se takođe preporučuje ishrana s manje masnoća.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 580 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 61 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 30.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 2.5 g