Toggle Navigation

 

Pile „Hmeli suneli“

Meso piletine predstavlja najčešći izvor proteina na trpezama širom sveta i odlična je zamena za crvena mesa tokom cele godine. Ne zaboravite da prilikom kupovine proverite zdravstvenu ispravnost mesa.

Plativoo
Priprema

Vatrostalnu posudu premazati uljem, poređati šargarepu i odgore staviti posoljeno i pobibereno pile. Med, hmeli suneli i senf pomešati, preliti pile i šargarepu, dodati puter, prekriti folijom i peći 40-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Jelo servirati uz bareni prokelj i raženi hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 360 g

Energetska vrednost porcije - 600 kcal

Natrijum - 1035 mg

Masti - 32 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 165 mg

Belančevine - 48 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Natrijum - 517.5 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 82.5 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g šargarepe
    • 250 g barenog prokelja
    • 2 kašike ulja
    • so, biber
    • 50 g meda
    • zacin hmeli suneli\n
    • 20 g senfa
    • 30 g putera
    • 200 g raženog hleba