Vatrostalnu posudu premazati uljem, poređati šargarepu i odgore staviti posoljeno i pobibereno pile. Med, hmeli suneli i senf pomešati, preliti pile i šargarepu, dodati puter, prekriti folijom i peći 40-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Jelo servirati uz bareni prokelj i raženi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 1035 mg
Masti - 32 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 165 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 517.5 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 82.5 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %
Vlakna - 3 g