Iseckan crveni luk pržiti na delu ulja, dodati rendanu šargarepu, mleveno meso, promešati i dinstati još par minuta. Zatim dodati iseckane šampinjone, paradajz pelat, sok od paradajza i začiniti.
U šerpi rastopiti puter sa ostatkom ulja, dodati brašno, propržiti, naliti mlekom i kuvati dok se bešamel ne zgusne. Sos posoliti i pobiberiti.
U tepsiju ređati redom kore, dinstano meso, bešamel sos, rendani trapist i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci. Završiti bešamelom i trapistom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 0C, oko 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 33 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 106 mg
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Natrijum - 400 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 53 mg
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Natrijum - 200 mg
Vlakna - 1.5 g