Piletinu iseći na kocke i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati iseckanu slaninu, beli luk i šampinjone. Začiniti, dodati kiselu pavlaku i promešati. Piletinu servirati i poslužiti uz krišku raženog hleba.
Udeo masnoća u ovom obroku je iznad preporučenih vrednosti, te osobe koje iz zdravstvenih razloga moraju da ograniče njihov unos mogu da smanje količinu upotrebljene dimljene slanine, a kiselu pavlaku zamene pavlakom ili jogurtom sa smanjenim procentom mlečne masti
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 880 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 89 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 440 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 44.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 3 g