Na tanjir servirati rukolu, jaja isečena na četvrtine, polutke čeri paradajza, papriku isečenu na trake i prašku šunku.
Salatu preliti balzamiko sirćetom i služiti uz raženi hleb i jogurt.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 415 kcal
Natrijum - 1230 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 247 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal
Natrijum - 615 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 123.5 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 5 g