Na polovini zagrejanog ulja grilovati začinjenu piletinu, kolutove tikvica i kriške paprika.
Zelenu salatu iseći, pomešati sa rukolom i začiniti.
Salatu servirati na tanjir, preko poređati grilovano povrće i piletinu.
Poslužiti uz raženi hleb i sok od višnje.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 43 mg
Ugljeni hidrati - 76 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Natrijum - 790 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 21.5 mg
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 395 mg
Vlakna - 4.5 g