Tikvice narendati i ostaviti da se ocede od viška vode.
U činiji umutiti jaja, brašno, mineralnu vodu, prašak za pecivo i so. U smesu dodati tikvice i promešati.
Zagrejati ulje u tiganju. Kašikom vaditi smesu i sipati na vrelo ulje. Ispeći tikvice sa obe strane dok ne porumene. Staviti ih nakon pečenja na papirni ubrus da bi se ocedio višak masnoće.
Servirati tikvice u šlafroku na tanjir i posuti parmezanom.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 423 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 211.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 0.5 g