Penasto umutiti margarin i mladi sir, a zatim dodati brašno, so i biber. Umesiti glatko testo, staviti na radnu površinu i premesiti.
Razvuci testo oklagijom na pravougaonik debljine 2 mm i iseci na kvadrate velicine 7x7 cm.
Trapist narendati i pomešati sa puterom od bundeve.
Ivice testa premazati mlekom, na sredinu staviti nadev od putera i trapista, preklopiti na trouglove i poređati u tepsiju obloženu papirom za pecenje.
Trouglice peci u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 2 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 205 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 10 g
Energetska vrednost porcije - 35 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1 mg
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 102.5 mg
Vlakna - 0 g