U mlakoj vodi rastopiti kvasac zajedno sa šećerom i ostaviti da nabubri. Zatim ga pomešati sa ostalim sastojcima i umesiti testo. Po potrebi dodavati vodu dok testo ne postane glatko. Ostaviti ga na toplom mestu da naraste.
Premesiti testo, oblikovati i staviti u podmazan pleh.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 C, oko 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 1018 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 114 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 509 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 6.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 4 g