Pomešati brašno, so, šećer, biber, rendani trapist i kvasac. Postepeno dodavati mlaku vodu i mesiti dok se sastojci ne sjedine odnosno dok se na dobije glatko testo. Premesiti testo na radnoj površini dok se iz njega ne istisnu mehurići i ostaviti na toplom da naraste oko 40 minuta.
Testo opet premesiti, oblikovati u veknu, staviti u tepsiju i ostaviti da naraste.
Peći u rerni zagrejanoj na 200* oko 25 minuta. ( po želji 10 minuta pred kraj pečenja izvadite hleb iz rerne, pospite rendanim trapistom i vratite da se zapeče još 10 minuta).
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 79 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 75 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 2.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 39.5 %
Vlakna - 1.5 g