Umutiti penasto žumanca sa šećerom i vanil-šećerom.
Dodati umućena belanca, brašno i prašak za pecivo.
Smesu razliti u okrugli kalup i ispeći u zagrejanoj rerni na 180*C oko 20 minuta.
Želatin razmutiti u soku od pomorandže i dodati aromu pomorandže.
Sitan sir i šećer umutiti, dodati želatin i ulupanu pavlaku. Lagano promešati i staviti na koru u kalup.
Pomorandže očistiti i kriške rasporediti po filu.
Preliv za tortu razmutiti sa kamparijem, vodom, šećerom i sokom. Kratko prokuvati i preliti preko pomorandži.
Ostaviti da se ohladi, skinuti prsten i ukrasiti.
Kampari je čuveni, crveni aperitiv, gorke arome, poreklom iz Italije. Sadrži oko 25% alkohola pa ukoliko će poslasticu konzumirati uglavnom deca, zamenite kampari sa istom količinom nekog voćnog soka crvene boje.
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 47.5 g
Energetska vrednost porcije - 82.5 kcal
Natrijum - 75 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 0.5 g