U činiji izmešati sir i margarin. Dodati iseckane masline, biber i brašno.
Umesiti testo, razviti oklagijom na 1 cm debljine i modlom vaditi pogačice.
Poređati ih u nauljenu tepsiju, premazati umućenim belancetom i posuti suvim bosiljkom.
Ispeći u zagrejnoj rerni na 220 C, oko 25 minuta.
Poslužiti tople ili hladne pogačice.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 824 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 412 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 1 g