Jaja izlupati i dodati sir.
U tiganju propržiti šunku isečenu na kockice pa sipati umućena jaja.
Na dno tanjira staviti tanku krišku prepečenog tosta, na nju kolut paradajza, zatim omlet, pa opet kolut paradajza i na kraju tanku krišku prepečenog tosta.
Sendvič preseći i služiti uz sok od paradajza.
Svež kravlji sir je manje kvarljiv ukoliko se pravi od pasterizovanog mleka. Treba ga kupovati u prodavnicama koje imaju dobre rashladne uređaje. Sir mora biti upakovan u neoštećenu ambalažu (obično plastičnu), sa vidljivo istaknutim rokom upotrebe.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 455 kcal
Natrijum - 1400 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 225 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 225 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 112.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 112.5 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 4 g