Zaseći pomorandže na četiri dela, izvaditi sredinu, tako da kora ostane u obliku cveta.
Sredinu pomorandže iseckati u činiju, dodati naseckan crveni luk, papriku, mirođiju i pirinač. Začiniti i promešati.
Koru staviti na sredinu tanjira i napuniti pripremljenom masom.
Poslužiti uz integralne kifle i jogurt.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 84 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Natrijum - 930 mg
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Natrijum - 465 mg
Vlakna - 6.5 g