Na rastopljenom puteru propržiti luk, dodati sitno iseckan kupus, šargarepu, krompir, tikvice, paradajz i pasulj.
Naliti vodom, začiniti i kuvati oko pola sata.
Čorbu dekorisati i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 78 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Natrijum - 39 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 2.5 g