Kupus sitno iseckati, šargarepu narendati, papriku iseći na kockice, a luk na listiće. Pomešati pripremljeno povrće, posoliti, te dodati ulje, sok od limuna i kikiriki. Salatu servirati u činiju, posuti mlevenim kikirikijem i poslužiti uz integralni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 355 g
Energetska vrednost porcije - 595 kcal
Natrijum - 775 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 177.5 g
Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal
Natrijum - 387.5 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 7 g