Patlidžan iseći na kolutove i kratko propržiti na ulju. Usitnjene orahe pomešati sa sitno iseckanim belim lukom, dodati nar, biber, so i hmeli suneli, a zatim sve dobro promešati. Na tanjir servirati kolutove patlidžana, staviti sloj pripremljenog fila od oraha, ponovo patlidžan i tako nastaviti dok se ne utroše svi sastojci. Ukrasiti po želji i poslužiti uz raženi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 305 g
Energetska vrednost porcije - 395 kcal
Natrijum - 435 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 152.5 g
Energetska vrednost porcije - 197.5 kcal
Natrijum - 217.5 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 6 g