Šargarepu, celer i jabuku oljuštiti i izrendati.
Dodati na štapice izrezanu papriku i sitno isečen kupus.
Začiniti, sipati sirće, lagano promešati, dodati mortadelu isečenu na rezance i sjediniti.
Servirati mesnu vitaminsku salatu i preliti mešavinom jogurta i bosiljka.
Poslužiti uz crni hleb.
Nežna, ružicasta boja, intenzivan, ali ne previše oštar miris i prijatan ukus, daju mortadeli onu prepoznatljivu, specifičnu aromu koja je odraz ravnoteže između mesa, masnoće i začina. Tajna leži u pečenju koje probrane sastojke obogaćuje harmonijom jedinstvenog i prepoznatljivog ukusa.
Porcija za odraslu osobu - 385 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 192.5 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 14.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 5.5 g