Tortilje prepeći sa obe strane u tiganju.
U dublju posudu staviti pavlaku, kiselo mleko, majonez i senf. Promešati i dodati iseckanu pečenicu.
Sve sastojke dobro sjediniti, premazati tortilje, narendati prethodno obarenu šargarepu, staviti rukolu i urolovati.
Tortilje servirati na tanjir i poslužiti sa sokom od jabuke.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 840 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 420 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 3.5 g