Na zagrejanom ulju dinstati mleveno meso, dodati na kockice isečene paprike i prodinstati. Postepeno dodavati beli luk, kukuruz i ajvar i ostaviti da se kuva dve minute. Gotovoj smesi dodati sir, izmešati i puniti tortilje. Tortilje uviti i poređati na tanjir. Burito sa govedinom servirati i poslužiti dok je topao.
Prilikom dinstanja ulje treba umereno zagrejati, a kasnije valja dodavati male količine vode jer se na taj način sprečava razvijanje visokih temperatura koje su razlog odvijanja nepovoljnih hemijskih procesa u masnoćama. Preporučljivo je da se meso dinsta na umerenoj temperaturi u specijalnim posudama bez dodatih masnoća.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 620 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 310 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 4 g