Meso iseći na medaljone, uviti u slaninu i zapeći na ulju. Izvaditi medaljone na tanjir i na istom ulju propržiti iseckan mladi luk i šampinjone. Preliti bujonom, dodati pavlaku, zgusnuti gustinom pomešanim sa vodom pa začiniti. Medaljone poređati u vatrostalnu činiju i preko svakog staviti smesu od senfa, badema i brašna. Zapeći u zagrejanoj rerni 10-ak minuta na 200 0C. Na delu putera kratko sotirati krompir i začiniti, a na preostali puter staviti isečen kupus, preliti sa malo vode i dinstati par minuta. Pred kraj dodati naseckan paradajz bez sredine. Medaljone servirati uz pripremljen krompir, kupus i raženi hleb.
Za pripremu ovog i sličnih jela meso se iseče na manje komade i formira rukama u oblik medaljona. Da bi komadi zadržali takav oblik, režnjevi mesa se mogu obmotati kuhinjskim koncem i tako učvrstiti.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 465 kcal
Natrijum - 915 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal
Natrijum - 457.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 4 g