U tiganju na maslinovom ulju propržiti iseckan crni luk, dodati narendanu šargarepu i mleveno ćureće meso. Promešati, malo propržiti, naliti sokom od paradajza, posoliti i pobiberiti.
Puter rastopiti u šerpici, dodati brašno, sipati mleko, začiniti muskatnim oraščićem i kuvati bešamel sos dok se ne zgusne.
U tepsiju staviti pripremljenu masu od mesa, prekriti obarenom testeninom i preliti bešamel sosom. Preko svega poređati kolutove paradajza i posuti prezlom.
Staviti da se peče 20-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 *C.
Uz ćuretinu u testenini poslužiti sok od jabuke.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 430 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 61 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 215 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 30.5 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 1.5 g