Šargarepu, koren celera i praziluk sitno iseckati i prodinstati na puteru.
Dodati iseckano meso, posoliti, pobiberiti, preliti bujonom i kuvati dok povrće i meso ne omekša.
Pred kraj kuvanja čorbu začiniti muskatnim oraščićem.
Gotovu čorbu preliti biljnom pavlakom i po ukusu zakiseliti limunovim sokom.
Ćureću čorbu servirati kao toplo predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 528 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 107.5 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 264 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 2 g