U šerpi u malo vode skuvati meso, luk, šargarepu, celer i beli luk. Kuvati dok voda ne ispari i meso porumeni, a luk omekša.
Dodati bujon, paradajz pelat, začiniti suvom žalfijom, majčinom dušicom i ruzmarinom, posoliti, pobiberiti i kuvati dok ne proključa.
Krompir iseći na kockice, dodati u šerpu, poklopiti i krčakti 10 – 15 minuta dok povrće ne omekša.
Servirati laganu supicu u tanjir i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 518 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 259 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 2.5 g