Na maslinovom ulju propržiti praziluk isečen na kolutove, šargarepu isečenu na štapiće, papriku na rezance i šampinjone isečene na četvrtine. Dodati paradajz pelat, barenu testeninu i naliti sokom od paradajza. Dodati začine i servirati po želji.
Termički tretirani proizvodi od paradajza, kao što je sok od paradajza, pasta ili paradajz pelat, preporučuju se u ishrani zbog toga što ćelijske membrane plodova paradajza pucaju na povišenoj temperaturi, pa se moćni antioskidant likopen iz ćelija lakše oslobađa i organizam ga lakše iskorišćava.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 255 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 2.5 g