Kore za pitu iseći prema veličini pleha. Ređati dve do tri kore jednu preko druge, poprskati uljem i puniti smesom od mlevenih oraha, suvog grožđa, meda i malo šećera.
Ponavljati postupak dok se ne potroše i smesa i kore.
Odgore pokriti sa dve kore, poprskati uljem i iseći na kocke.
Peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta.
Skuvati sirup od vode, šećera i soka od limuna i preliti toplu česnicu.
Ohladiti i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 100 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 42.5 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 1 g