Staviti u blender krompir isečen na kocke i dodati pasulj, beli luk, kečap, maslinovo ulje i tucanu papriku.
Sastojke usitniti u blenderu i servirati u činije.
Doručak poslužiti uz crni hleb i sok od ceđenih pomorandži.
Konzervisani pasulj se ne razlikuje po hranljivoj vrednosti od kuvanog pasulja koji pripremaju same domaćice, jer je postupak pripreme sličan. Ostale vrste povrća značajno gube na kvalitetu primenom visokih temperatura postupkom pasterizacije i sterilizacije.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 555 kcal
Natrijum - 960 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 99 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal
Natrijum - 480 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 49.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Vlakna - 6.5 g