Kiseli kupus prodinstati sa malo vode i ulja. Crni luk propržiti na ulju, dodati mleveno meso, iseckane šampinjone, pirinač, malo vode i začine. Kuavati dok tečnost ne ispari. U nauljenu vatrostalnu posudu staviti polovinu kupusa, zatim pripremljeno meso, prekriti ostatkom kupusa i preliti mešavinom jaja, mleka i pavlake. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, oko 30 minuta. Izvaditi musaku, posuti rendanim trapistom i vratiti da se zapeče 10-ak minuta.
recept by Tanja
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 1321 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 181 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 660.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 90.5 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Vlakna - 1 g