Pileće belo meso rastanjiti tučkom za meso, začiniti, staviti listove šunke, naseckane šampinjone, preklopiti meso i oblikovati u željeni oblik. Pripremljeno meso panirati na bečki način (brašno, jaja, prezla) i ispeći u dubokom zagrejanom ulju. Prokelj skuvati u slanoj ključaloj vodi, ocediti i sotirati na puteru. Na tanjir servirati piletinu sa prokeljom.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 417 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 219 mg
Belančevine - 53 g
Belančevine (%) - 40 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 208.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 109.5 mg
Belančevine - 26.5 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 3.5 g