Pileće batake začiniti, odvojiti deo ulja i zapeći ih. Batake preliti belim vinom i kuvati 30 minuta. Dodati pavlaku, vorčester sos, kari i po ukusu dodatno posoliti i pobiberiti. Na drugoj polovini ulja kratko propržiti papriku sečenu na rezance, dodati pirinač i začine. Gotove batake servirati na tanjir, dodati pirinač i posuti seckanim peršunovim listom.
Obrok sa povećanom količinom i aterogenih (zasićenih) masti i ukupnom količinom masti. Sve osobe koji vode računa o unosu masti hranom, mogu da smanje količinu masti u obroku uklanjanjem kožice sa mesa i zamenom pavlake sa niskomasnim jogurtom.
Porcija za odraslu osobu - 620 g
Energetska vrednost porcije - 615 kcal
Natrijum - 860 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 307.5 kcal
Natrijum - 430 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 1 g