U šerpu uliti 1 l vode, staviti karabatake i posuti dodatkom za jelo. Kuvati 20-ak minuta. Kuvane karabatake izvaditi, a tečnost sačuvati. U drugoj posudi otopiti puter, dodati ulje, sitno iseckan beli luk i brašno. Kratko propržiti, preliti vodom u kojoj se meso kuvalo, promešati i začiniti. Vratiti karabatake u saft, dodati kajmak i sir, i kuvati još 5 minuta. Servirati pileći ajmokac na tanjir uz prilog od barenog brokolija. Uz jelo poslužiti i crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 485 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 655 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 133 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 242.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 327.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 66.5 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 2.5 g